jegesmackó blog

Mindent a szemnek! - színpompa a Lepkekertben

2017. június 27. - maciblog

A Lepkekert az Állatkert azon kevés részei közé tartozik, ahol se kerítés, rácsok, se üvegfal nincs, teljesen szabadon mozoghatunk az állatok között, amelyek valóban csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk.

1_11.jpg

Méghozzá milyen szép példányok! A Lepkekert nem véletlenül a nyári szezon egyik legnépszerűbb időszaki állatkerti látnivalója.

2_5.jpg

A Pálmaház mögötti pavilonban 21 trópusi lepkefaj háromszáznál is több egyede repdes szabadon, közöttük végigsétálva az is előfordul, hogy a vállunkra, fejünkre szállnak. Persze még ilyenkor is tilos kézzel hozzájuk érni!

3_3.jpg

A Lepkekertben közép- és dél-amerikai illetve délkelet-ázsiai lepkék csodálhatók meg. Csupa egzotikus, színpompás, hatalmas példány. Egyedül nappali pávaszem nem egzotikus, ez ugyanis itthon is őshonos.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3612623843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása