jegesmackó blog

Dobogós lett Kapás Boglárka örökbefogadottja

2017. július 04. - maciblog

A tavalyi olimpián gyorsúszásban bronzérmet szerző Kapás Boglárka Rióban állt a dobogó harmadik fokán, most örökbefogadottja, a Niva névre hallgató szibériai tigris lett bronzérmes. Az úszó a Facebookon jelentette be büszkén az örömhírt: 

Szeretett "kiskedvencem", az általam örökbefogadott szibériai tigris bronzérmes lett az Állatkerti kedvencek TOP10-es...

Közzétette: Kapás Boglárka – 2017. július 3.

 

Az Állatkerti Alapítvány rendszeresen közzéteszi a legtöbbször örökbe fogadott állatok listáját. Most összesítették a 2017 első félév adatait, és Niva, a nőstény szibériai tigris a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott, vagyis ő volt a harmadik legtöbbször örökbe fogadott állat idén a budapesti Állatkertben.

Az alábbi kép Kapás Boglárkáról és a háttérben pihenő Níváról a tavaly októberi nevelőszülői értekezleten készült:

1_1.JPG

A hím szibériai tigris, Norbi is nagyon népszerű, de most nem fért be a TOP10-be. Norbi egyébként Németh Kristóf kedvence…A színész tavaly, az állatkert 150. éves születésnapi ünnepségén kapott oklevelet Montskó Évától, az Állatkerti Alapítvány kuratóriumi elnökétől:

2_6.jpg

Itt, a blogon is olvashattatok a legtöbbször örökbefogadott állatok legutóbbi, májusi toplistájáról. Abban a hónapban Asha, a négyéves kiselefánt volt az első helyezett, a második akkor Niva, a szibériai tigrishölgy lett, míg a harmadik a moszkvai állatkertből érkezett két jegesmedve, Belij és Szerij közül Belij lett.

 

A fényképeket az Állatkerti Alapítvány fotósa, László Melinda készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3512641183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása