jegesmackó blog

Hatalmas szempillák, átható tekintet

2017. július 25. - maciblog

Láttatok már ilyen szemeket? Fantasztikus érzés egészen közelről belenézni egy zsiráf szemébe, és ezt az élményt idén mindenki átélheti a budapesti állatkertben. Naponta kétszer, délelőtt 11 órakor és délután 2-kor ugyanis egy emelvényről, szemmagasságból lehet etetni a zsiráfokat egy különleges táppal. Izgalmas szemezni egy zsiráffal és figyelni, ahogyan az akár 40 cm hosszúra kinyúló érdes-nyálas nyelvével lekanalazza a kezünkről a zsiráfcsemegét. Igaz, ezért az élményért külön fizetni kell, de két gombóc fagyi árát, 500 forintot érdemes beáldozni a kalandért.

zsirafok_604.jpg

Nemrég írtunk arról, hogy az első foltos nyakorjánt – azaz zsiráfot – Sissi, a magyarok királynéja ajándékozta az állatkertnek a schönbrunni császári állatpark gyűjteményből. Ez a faj azóta is remekül érzi magát Budapesten, és a közönség is imádja őket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy általában a zsiráfokat fogadják a legtöbbször örökbe. 

zsirafok_santana_539.jpg

Három napja volt a korelnök, a képen látható Santana 21-ik születésnapja. Ő már többszörös anyuka. Idén az ő borja volt az állatkert első újszülöttje, Sauda, aki január 1-én jött a világra.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr1912686541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása