jegesmackó blog

Ez a gyík tudja, mi a hosszú házasság titka

2017. augusztus 18. - maciblog

A kurtafarkú gyík olyan, mint egy puli: az ember nem tudja eldönteni, hogy éppen most nézi-e, vagy a fenekét fordítja felé. A két állat ugyanis kísértetiesen hasonlít egymásra abban, hogy nem tudni, melyik az elejük és a hátuljuk.

1a_1.jpg

A gyík tömzsi, rövid farka éppen úgy néz ki, mint a 35 centis testhosszának másik végén elhelyezkedő feje. Az ízeltlábúakkal, virágokkal, gyümölcsökkel és bogyókkal táplálkozó állat Ausztráliából származik.

2a_1.jpg

A kurtafarkú gyík párban él és annyira ragaszkodik párjához, hogy a hím és a nőstény egy életre szóló kötelékben él. A telet ugyan külön töltik, de a pár minden tavasszal újra találkozik, és így húsz évnél tovább is elélnek. Úgy tűnik, ezek a gyíkok tudják, mi a hosszú házasság titka.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7512759790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása