jegesmackó blog

Oroszlán a királyi lista élén

2017. szeptember 03. - maciblog

Bréking, bréking!! Egy helyet javítva az első helyre ugrott az Állatkerti Alapítvány augusztusi örökbefogadási listáján Basil, az ázsiai oroszlán. Ezzel egy hónap alatt letaszította a képzeletbeli trónról Ashát, mivel júliusban még ő, a négy és fél éves elefántborjú volt a legtöbbször örökbefogadott állat.

azsiai_oroszlan_70.JPG

Az Állatkerti Alapítvány rendszeresen közzéteszi a legtöbbször örökbe fogadott állatok listáját. Ebben a hónapban Basilt az oroszlánt csaknem kétszer annyian fogadták örökbe, mint az ezüstérmet Nivát, a szibériai tigrist.  A bronzérmet ezúttal Asha, az ázsiai elefánt érdemelte ki. De remekül hajrázott Lujza, a lajhár is, hiszen a harmadik legnépszerűbb állatnak bizonyult Ashával holtversenyben.

1_15.jpg

Érdekes, hogy a népszerűségi TOP 10 további helyezettjei mind megosztott helyeket szereztek: Auróra, a kispanda, Lone, az orángután kölyök, Simon, a sivatagi róka és Sheshe a kis zsiráf az ötödik végeztek, míg négyes holtverseny alakult ki a lista végén is Norbi (szibériai tigris hím),  Bandita (mosómedve), Zawadi (szurikáta) és Mangó (gyűrűsfarkú maki) között.

20170807_141232.jpg

Az Állatkert nagy sztrárjai, az örök kedvenc jegesmedvék, Belij és Szerij - meglepetésre - most nem férek fel a leggyakrabban örökbefogadott állatok tizes listájára. Augusztusban néhány olyan állat is új nevelőszülőkre lelt, akiket - bármilyen cukik is - viszonylag ritkán fogadnak örökbe. Ilyen például Kunkori, a cukormókus, Gellért, a rókamanguszta, vagy Bongó, a kiskamasz gorilla.

Az első kép László Melinda felvétele.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr8512801262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása