jegesmackó blog

Állatkerti gondoZOO - régen és most

2017. december 11. - maciblog

A budapesti Állatkert lakóit a látogatók többsége a kifutókon, távolról látja, egy-két kivételtől eltekintve nem közelíthetik meg őket. Nem úgy a gondozók, akik munkájuk során közel kell, hogy kerüljenek az állatokhoz.

ffkep_regi_zoo153_1.jpg

Persze a tigriseket és az oroszlánokat nemigen simogatják meg ők sem, de a szelídebb állatokkal van, aki együtt mozog, eszik, sőt van, aki víz alá merül hozzájuk, és van, aki ölelkezik is velük.

2_3.jpg

Akármennyire is mókásnak tűnhet, állatkertben dolgozni kemény, de persze hálás feladat is, elvégre az ember egy sor olyan lénnyel oszthatja meg a napját, amelyekkel nem találkozna másként.

ffkep004.jpg

Rövidebb vagy hosszabb idő alatt - egyede válogatja - kiépül egy bizalmi kapcsolat állat és gondozója között, és onnan már csak egy lépés, hogy együtt sétálnak, játszanak.

20170904_142346.jpg

Végül egy gondoZOO őszinte vallomása: "Az állatgondozói hivatás nem könnyű. Viszont olyan tapasztalatokkal és élményekkel lehetsz gazdagabb, amiről a legtöbb ember csak álmodozhat. Én nem csinálnék mást."

A két archív kép forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr9913473819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anti ateizmus 2017.12.12. 10:10:40

Ateizmus az hülyeség. Az anti teizmus viszont ellenben értelmes. ... és van az anti ateizmus, ami ráébreszt a kettő közti különbségre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása