jegesmackó blog

Akár napi 12 órán át is eszik, mégis karcsú a foltos nyakorján

2018. január 13. - maciblog

Éppen ebédidőben érkeztünk az Állatkert Szavanna házába: a zsiráfok jóízűen falatoztak a falakon körben, magasan elhelyezett etetőkből. Ott volt mindhárom "kicsi" is: 1868 óta 34 zsiráfborjú született az Állatkertben, de tavaly fordult elő először, hogy egy naptári éven belül 3 zsiráf is a világra jött.

Persze az egyéves "kicsik" is már jókorára nőttek, ami nem meglepő, hiszen a zsiráf naponta akár 12 órát is eltölt evéssel és rágással. Mégis karcsú, amit a XIX. századi magyar nyelvújító mozgalom által ráragasztott név, a foltos nyakorján is kifejez: foltos bőre mellett a zsiráf legszembetűnőbb jellemzője a hosszú, akár 2,5 méteres nyaka.

20180107_111928_jpg.jpg

Itt a blogon is írtunk róla, ki volt a most nyolcfős állatkerti zsiráfcsapat "őse" Az Állatkert első zsiráfját, nem más, mint Sissi királyné ajándékozta a schönbrunni császári állatpark gyűjteményből Budapestnek 1868-ban. A zsiráfnak pedig még abban az évben borja született.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr4913571285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása