jegesmackó blog

Téli olimpia: az Állatkertben feljöttek a dobogóra a pingvinek

2018. február 13. - maciblog

A Dél-Koreában zajló téli olimpia alighanem megmozgatta a budapesti Állatkert pingvinjeit is, akik olyan jó eredményt értek el, hogy felállhattak a dobogóra. Az Állatkerti Alapítvány összesítése szerint ugyanis januárban ezek a madarak lettek csapatversenyen az ezüstérmesek az állatok örökbefogadási listáján.

826_1428329817_0.JPG

A legnépszerűbb állatok csapatversenyében az aranyat az elefántok vitték. A dobogó harmadik helyén a jegesmedvék és az oroszlánok mellé szorultak a zsiráfok. Egy éve még ők álltak az élen, köszönhetően a tündéri zsiráfborjak születésének, akiket sokan fogadtak örökbe, de azóta langaléta kamaszokká nőttek.

arun.jpg

Egyéniben megkérdőjelezhetetlen volt Arun, az elefántbébi elsősége. Ez nem meglepő, hiszen itt a blogon is írtunk róla, hogy bár csak tavaly novemberben született, olyan cuki, hogy az örökbefogadók nem bírnak betelni vele, így ő lett a 2017-es teljes év legnépszerűbb állata is a kertben.

top10_kep_201801.jpg

Az egyéni toplista második helyezettje Bandita a mosómedve, a harmadik pedig Belij, a jegesmedve ikrek népszerűbbike. A  TOP10-be befért Auróra a kispanda, Basil az oroszlán, továbbá - életében először - Maszat az ormányosmedve, valamint Niva és Norbit a szibériai tigrisekek, Lone az orángután és Fülöpke a pingvin is.

Az első kép forrása az Állatkerti Alapítvány, a második kép László Melinda fotója

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr5613666156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása