jegesmackó blog

Lézerrel gyógyítottak sérült denevért az Állatkertben

2018. március 18. - maciblog

A lézeres gyógyászatról sokaknak talán csak a mára már széles körben elterjedt látásjavító, szemkorrekciós lézeres eljárások ugranak be, pedig ezen kívül is széles körben alkalmazzák már a lézerterápiát.

lezer1.jpg

Eddig azonban leginkább csak az "embergyógyászatban" találkozhattunk a lézerrel, ám most először a fővárosi Állatkertben sérült denevéreket is gyógyítottak lézerrel.

lezer2.jpg

Az Állatkerti Alapítványnak egy hazai vállalkozás ajánlotta fel saját fejlesztésű egészségügyi lézerberendezését, egyúttal örökbe is fogadta a cég Dezsőt, a galléros páviánt.

Az Állatkert állatorvosi csapatának nagy segítség a lézeres eszköz, hiszen a team nemcsak a 850 állatfaj 8500 egyedének egészségéért felelős, hanem ők gondoskodnak arról az évi 1500-2000 mentett állatról is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6713750954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása