jegesmackó blog

Áprilistól tilos leverni

2018. április 09. - maciblog

Lassan megkezdik a költési időszakot a telelésből visszatérő fecskepárok. Egyre kevesebben vannak, ezért különösen fontos a védelmük. Számuk évente 5-7 százalékkal csökken, ez elsősorban a klímaváltozás és az élőhely-átalakulás rovására írható. 

fecske_jo.jpg

Annyit tehetünk, hogy segítjük a fiókák biztonságos kikelését, fejlődését, míg el nem hagyják a fészket. Ennek érdekében áprilistól tilos a telelésből visszatérő és a költési időszakot megkezdő fecskepárok fészkeinek leverése házátalakítás, felújítás, szigetelés, festés miatt. A Magyarországon költő fecskefajok füsti és molnárfecskék egyedeinek természetvédelmi értéke 50 ezer forint, a törvény már a fészkek és a tojások elpusztítását is bünteti. A füsti fecskékről, a tavasz hírnökeiről itt olvashattok bővebben!

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3513820650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása