jegesmackó blog

Ha viszket, vakard meg!

2018. április 21. - maciblog

Minek túlbonyolítani a dolgokat? Ha viszket, vakard meg! - gondolhatta az aranyhasú mangábé, aki az üveg túloldalán ácsingózó gyerekcsapattól sem zavartatta magát, és önfeledt vakarózásba kezdett.

Hiába, a nevét adó aranyszínű pocakjáról híres cerkóf-féle majom szép bundája olykor viszket. Vagy csak unalmában, esetleg a látogatók szórakoztatására döntött úgy, hogy vakarózik egyet.

1_23.jpg

Az aranyhasú mangábé egyébként egy rendkívül ritka, Kongó-medencében élő, veszélyeztetett állatfaj, amelynek egyedi világszerte összesen csak mintegy tucatnyi állatkertben találhatók meg - köztük a fővárosi Állatkertben.

2_13.jpg

Miközben világszerte egyre csökken az aranyhasú mangábék száma, Budapesten remekül szaporodik. Mi több, a faj egyik legnagyobb és legszaporább állatkerti csoportja él itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr9913853358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása