jegesmackó blog

Születésnapos Ensena, a gazella-ritkaság

2017. május 08. - maciblog

Szinte egymást érik mostanában a szülinapok az Állatkertben. Itt, a blogon is írtunk róla pár hete, milyen hatalmas bulit csapott Liesel, a gorilla-matróna 40. születésnapján, és micsoda fenséges gyümölcstortával lepték meg a gondozói. Ma pedig Ensena ünnepelte születésnapját - ő még csak 15 éves.

1_7.jpg

A kecses Ensene igazi ritkaság: Mhorr-gazella, vagyis a veszélyeztetett dámgazella egyik alfaja. A dámgazellák egykor Észak-Afrikában éltek, de ma már csak kicsi, veszélyeztetett csoportjaik maradtak fenn  - a Mhorr-gazella alfajból pedig egyetlen egy darab sem él már vadon...

Körülbelül 150 példányuk él állatkertekben - az állatkerti tenyészprogramhoz csatlakozott 2008-ban a fővárosi állatkert is, és már egy kisebb nyájra való van ebből a ritka állatból Budapesten is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6312491151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása