jegesmackó blog

Tele a has, minden kerek

2017. május 28. - maciblog

Nem tartoznak az állatkert legaktívabb lakói közé a szibériai tigrisek, ráadásul éppen evés után kaptuk lencsevégre őket, így különösen érthető a punnyadás. Semmi depresszió, egyszerű egészségügyi szieszta a félárnyékban. Jut eszembe evés – mert nekem mindenről ez jut az eszembe – szóval, a tigrisek táplálása nem is olyan egyszerű feladat! Nem arról van szó, hogy az ember vesz nekik pár kiló húst, hiszen a természetben az egész zsákmányállatot felfalhatják, szőröstül-bőröstül, belsőségestől.

tigrisbigris_jo.jpg 

Volt idő, amikor az állatkerti nagyragadozók szinte csak színhúst, esetleg némi belsőséget kaptak. Egy bengáli zoológus és állatkerti szakember, Ram Brahma Sanyal azonban 1892-ben rájött arra, hogy az állatkerti ragadozók teljes értékű táplálásához egész zsákmányállatokat kell kínálni nekik. Így történik ez a budapesti állatkert nagyragadozóinál is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr4212541877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása