jegesmackó blog

"Szellemtanyán" élnek az orángutánok

2017. november 07. - maciblog

Akár egy hátborzongató szellemtanya díszlete is lehetne az orángutánok lakhelye a budapesti Állatkertben, de itt nincs sötét, és a lengedező lepedők sem fehérek. Ellenkezőleg: a szivárvány színeiben pompáznak.

Az orángutánok nagyon szeretnek játszani a különböző textíliákkal - és éppen ilyeneket kaptak az Állatkerti Alapítványtól október 28-án, az Emberszabásúak napján, az állatkerti halloweeni programsorozat részeként.

1_21.jpg

A budapesti Állatkert hattagú orangután közössége a látogatók kedvencei közé tartozik. Nemcsak azért, mert két kölyök is cseperedik köztük, hanem mert velük mindig történik valami.

Szívesen merülnek például önfeledt játékba - legyen az a játék színes lepedő, kartondoboz vagy éppen műanyag láda. A játékszerként kapott tárgyakat a fejükre húzák, vagy akár teljesen el is bújnak alájuk.

A fotó forrása az Állatkerti Alapítvány, a videó forrása: zoobudapest.com / Vörös Eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2613201115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása