jegesmackó blog

Baby Batman: másfél(!) grammosak a kis denevérbébik

2019. július 08. - maciblog

Tévedtünk. Egy hónappal ezelőtt ezelőtt adtunk hírt itt a blogon a budapesti Állatkertben cseperedő, az anyjába csimpaszkodó éji majom kölyökről, akiről azt írtuk, hogy nála cukibb nincs is. Hát úgy tűnik, hogy van.

Ugyanis elárvult denevérbébik érkeztek a Sünispotályba, ami a mentett állatok új bemutatóközpontja a Holnemvolt Vár területén a Fővárosi Állat- és Növénykertben. 

1bagosi_zoltan.jpg

Nyáron jellemzően elárvult, odúból kipottyant denevérkölyköket fogadnak itt. A még tejen élő denevérbébik felnevelése nem egyszerű feladat. Például

igen aprók, alig 1,5 grammosak - ez három szem zöldborsó súlya.

Denevértej híján macskatejpótló tápszerrel szokták őket tetetni. A Sünispotályban most több mint egy tucat denevérbébit nevelnek, ráadásul - bemutatóközpont lévén - mindez a közönség szeme előtt zajlik.

2bagosi_zoltan.jpg

Ha minden jól megy, és az állatok sikeresen átszoknak a szilárd táplálékra, augusztus közepén lehet majd elengedni őket. Előbb azonban még egy gyakorló szobába kerülnek, ahol a repülést gyakorolhatják majd.

A Sünispotályról írtunk már a blogon: az állatkertben évtizedes hagyománya van a sérült állatok mentésének, gondozásának. 1986-ban még csak 7 mentett állatot láttak el, mostanában már évente mintegy kétezret!

Fotók forrása: zoobudapest.com / Bagosi Zoltán

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3014931798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása