jegesmackó blog

Hogy jön össze az orosz cár, Hidegkuti és a vadvilág?

2020. március 03. - maciblog

Március 3-án, 1861-ben ezen a napon törölte el II. Sándor orosz cár az orosz jobbágyrendszert, 1923-ban ekkor jelent meg először a TIME magazin, 1922-ben megszületett az Aranycsapat legendája, Hidegkuti Nándor.

1.png

De március 3-án van a vadvilág ünnepe is. Azért, mert 1973-ban ezen a napon írták alá a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezményt.

3_18.jpg

Ezen a napon a budapesti Állatkert a szokottnál is több élménnyel, látnivalóval és ismeretterjesztő programokkal várta a látogatókat. Többek között azt is bemutatták, mit tesz az Állatkert a biológiai sokféleség védelméért.

2_24.jpg

Magyarország legtöbb féle állatot bemutató kertjeként megélhetővé, megtapasztalhatóvá teszik az Állatkertben a biodiverzitást, továbbá természetvédelmi tevékenységgel számos fenyegetett faj védelmében is részt vesznek.

Fotók forrása: zoobudapest.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr215502442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása