A budapesti állatkertben sokféle ragadozó étvágyát kell kielégíteni. A tigrisek, az oroszlánok, a perzsa párduc, a rozsomákok, a vadkutyák mind, mind friss húsra vágybak, gondoskodni kell arról, hogy táplálkozásuk éppen olyan változatos legyen, vagy még változatosabb, mintha a szabadban élnének, ott vadásznának.
Egy tigris jóllakatásához például naponta átlagosan mintegy tíz kiló csontos húsra van szükség: nyáron kicsit kevesebbre, télen kicsit többre - olvasható az állatkerti alapítvány honlapján -, hiszen a mínuszok elviseléséhez nagyobb mennyiségű fűtőanyag kell. A különféle formában, naponta egy vagy két részletben kínált húsok és belsőségek mellett időnként tojást is kapnak. Sőt, minthogy a természetben nem mindig sikerül a zsákmányejtés a ragadozóknak, arra is ügyelnek a gondozók, hogy esetenként kiürülhessen a tigrisek emésztőrendszere.
Egy átlagos napon 60 kg nyers húst, 12 kg bontott csirkét és 10 kg csirkeaprólékot készítenek elő az állatkerti takarmánykonyhán a ragadozóknak, több más állati eredetű táplálék mellett.