jegesmackó blog

Újra nyitva Budapest egyik legvarázslatosabb látnivalója - videó

2020. július 13. - maciblog

Természetesen az állatkertben található, és valóban a legek birodalma, az egyik legszínpompásabb, legegzotikusabb hely Budapesten, mintha gyermekkori álmaink elevenednének meg. Nem csigázom tovább a kedélyeket, újra várja látogatóit a Lepkekert, méghozzá több száz trópusi lepkével. Egy híján 20  trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyedében gyönyörködhetünk egy térben sétálva a szabadon repülő lepkékkel. 

lepkehaz_2.jpg

 Azért is sietni kell, mert szezonális látnivalóról van szó. Minden évben május legvégén, június legelején szokták megnyitni a nagyközönség előtt, immár 21 esztendeje. Az idén a nyár eleji megnyitást lehetetlenné tette a koronavírus-járvány, június 11-től kezdve azonban végre újra birtokba vehetik látogatóink a Lepkekertet. 

Ebből a zseniális videóból az is kiderül, hogy honnan és hogyan kerültek Budapestre a lepkék. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6316003200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása