jegesmackó blog

Sárkányok márpedig léteznek!

2017. november 01. - maciblog

A sárkányok a mesék és legendák fantasztikus teremtményei, de nem csak a mesekönyvek lapjain vagy a filmvásznakon léteznek. Élnek ilyen lények nagyon közel hozzánk, a budapesti Állatkertben is! Bár nem hatalmasak, és tüzet sem okádnak, minden másban nagyon hasonlítanak a sárkányokhoz az állatkert lakói is. Ez nem csoda, hiszen a legtöbb mitikus lényt a hüllőkről és gyíkokról mintázták.

1_19.jpg

Ha pedig sárkányszerű hüllőket és gyíkokat szeretnénk látni, elég benézni az Állatkert Ausztrálházába. Mi is ott találtuk meg a galléros gyíkot, amelynek különlegessége, hogy ha veszélyben érzi magát, a nyakára simuló bőrlebernyeget esernyőszerűen felmeresztve igyekszik nagyobbnak látszani, és ezzel elijeszteni támadóját. Szintén itt élnek a szakállas agámák, amelyek kiköpött sárkányok - kicsiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr1613130596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása