jegesmackó blog

Ilyen a vidraszerelem első látásra

2019. november 14. - maciblog

"Elég volt egy pillantás... Ahogy Madidi ránézett Cumanára, azonnal érezte, hogy ez szerelem első látásra." - ez nem valami dél-amerikai szappanopera forgatókönyve, hanem igaz történet. A budapesti Állatkertben esett meg.

oriasvidra43_foto_bagosi_zoltan_logo.jpg

A két szerelmes pedig nem más, mint a 2014 óta az Állatkertben élő, idén 7 éves Cumana nevű nőstény óriásvidra, valamint a nemrég a madridi állatkertből Budapestre érkezett 9 éves hím, Madidi.

A  megható pillanatokról szerencsére felvétel is készült. A Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett óriásvidrák szemmel láthatóan

jól megvannak egymással, ami igen bíztató a jövőre nézve.

Gondozóik remélik, hogy idővel majd kölykeik is születnek. A kis vidrák nagyon aranyosak, ráadásul veszélyeztetett fajról van szó, így állatkerti szaporításuknak természetvédelmi szempontból is fontos.

Fotó és videó forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3715305924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása