jegesmackó blog

Teknősroham

2017. június 30. - maciblog

Feltehetném a 18-as karikát, de nem teszem, botránkozzon csak meg mindenki! Vagy inkább irigykedjen?  A hőség teknőséknél nem lohasztja a vágyat, sőt!

teknos_1.jpg

Nem volt hosszú az udvarlás, szinte rajtaütésszerű lerohanásról beszélhetünk. A lényeg, hogy teljes volt a siker.

teknos_2.jpg

Magyarországon a világ mintegy 300 teknősfajából a mocsári számít őshonosnak. Nemcsak őshonos, hanem védett is, mint az összes több hazai hüllő- és kétéltűfaj. Szüksége is van a védelemre, mert kezdik kiszorítani őket az élőhelyükről az ékszerteknősök. Ezeket a hobbiból tartott állatokat gyakran engedik szabadon az akvaristák, amikor rájönnek, hogy bizony ezek is megnőnek, kinövik az akváriumot. Nem véletlenül hirdette meg tavaly a fővárosi állatkert a felelős állattartás jegyében, hogy az elengedés helyett inkább adja le az állatkertben az ékszerteknősét az, aki nem akar, vagy nem tud tovább gondoskodni az állatról. A teknőst a karantén után elhelyezik a Nagy-tóban, ahol boldogan élhet tovább, és nem veszélyezteti a természetben a Magyarországon őshonos mocsári teknős élőhelyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7512630637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása