jegesmackó blog

Tortával és ajándékkal köszöntötték a 3 éves Arunt

2020. november 07. - maciblog

Már pár nappal a november 8-i születésnapja előtt meglepték és felköszöntötték a fővárosi Állatkert hároméves kiselefántját, Arunt.

Az ünnepelt különleges „elefánttortát” és ajándékot, egy új labdát kapott.

Arunt, a látogatók kedvencét gondozói olyan tortával lepték meg, ami nem klasszikus cukrászsütemény, hanem az elefántok szája íze szerint készített speciális finomság.

2_2.JPG

„Tésztája” zabból, korpából és lisztből készített „tortalap”, a lapok közötti „krém” réti széna szeletekből állt, magára a tortára pedig banán és alma került ehető díszítés gyanánt.

3.JPG

Az Állatkerti Alapítvány jóvoltából kapott új labdája sem szokványos játékszer, hanem kifejezetten elefántok számára készült labda, amely kibírja, ha az egytonnás Arun önfeledten játszik vele.

Arun születésnapja alkalmából november 7-én és 8-án „elefántos hétvégét” tartanak az Állatkertben: lesz látványetetéssel egybekötött izgalmas bemutató is.

4_2.JPG

A kiselefánt az Állatkert egyik legnépszerűbb lakója. Születése óta az örökbefogadási ranglista élén áll, és akik most hétvégén fogadják őt örökbe az Állatkerti Alapítványnál, ajándékot kapnak.

Közben kiderült az is, hogy Angele, a kiselefánt anyukája ismét vemhes, így tavasszal újabb kiselefánt születése várható az Állatkertben, ahol 1875 óta foglalkoznak elefántokkal.

Fotók forrása: zoobudapest.com / Bagosi Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr8816276950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása