jegesmackó blog

Gólyahír: videón az újszülött kiselefánt első lépései

2017. november 10. - maciblog

Egyelőre még csak a gondozók és az állatorvosok láthatják a budapesti Állatkert új sztárját, a szerdán megszületett kis elefántborjút, mert az újszülöttnek még nyugalomra van szüksége. A látogatók tehát most még csak fényképeken láthatják az anyaállat, Angele borját.

elephantbaby2.jpg

Az újszülött Angele második borja, és a szülésnél ott volt elsőszülöttje, az ötéves Asha is. A „szülőszobaként” használt, 2008-ban épült elefántcsarnokot az újszülött érkezése miatt egyelőre határozatlan ideig lezárták.

Az Állatkert viszont közzétett egy videót az elefántborjú születéséről és első néhány órájáról. A kisfilmen a világra jövetel közvetlen előzményei, valamint a születés pillanatai is láthatóak.

A filmen látni látni lehet az anyaelefántok sajátos viselkedését is, amely első látásra talán aggasztó, mivel olyan, mintha az anyaállat rugdosná az újszülöttet, pedig ez egy normális, nem bántó, hanem természetes reakció: célja, hogy a kicsi megszabaduljon a rátapadt magzatburokról, továbbá noszogatás, hogy próbáljon meg lábra állni.

A fénykép és a videó forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6713231305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása