jegesmackó blog

Elképesztő videót tett közzé a fővárosi Állatkert

2020. december 09. - maciblog

Újra vemhes Angele az elefánt, és egy új, még kísérleti fázisban lévő módszerrel már most jó eséllyel meg lehet állapítani, hogy nőstény, vagy hím lesz-e a tavaszra várt utód. Az elefántoknál, méreteik miatt az ultrahangos vizsgálat nem megbízható.

743_1531214454_0.jpg

Az új módszer lényege, hogy a méhlepényen át az anyai véráramba kerülő magzati DNS kimutatásával próbálják megmondani a születendő utód nemét. Ezt az eljárást elefántoknál még csak kísérleti jelleggel alkalmazzák, jelenleg a módszer tökéletesítése zajlik.

A kutatásban a fővárosi állatkert állatorvosai, illetve az Állatorvostudományi Egyetem szakemberei is részt vesznek. A vemhes Angelétől is vettek vérmintát, amit ezután az egyetem DNS-laborjában vizsgáltak meg. Az eredmény pedig ebből a kisfilmből kiderül:

Fotó forrása: Állatkerti Alapítvány, videó forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr4916326132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása