jegesmackó blog

Télen, nyáron egyformán fontos. Mi az?

2018. november 14. - maciblog

Ez bizony a madarak itatása. Ezekben a pokoli száraz hónapokban nem csak a föld szenved a vízhiánytól, ráadásul állítólag jön a hideg, előbb vagy utóbb tényleg tél lesz, tehát azok, akik szívükön viselik a madarak sorsát, nem feledkezhetnek el arról, hogy a téli itatás legalább olyan fontos, mint a nyári. Télen ugyanis az etető madarai alacsony víztartalmú magvakat fogyasztanak - amire sokat kell inni -, az egyre szárazabb, hómentes teleken, amikor fagy is, a vízhiány okozta kiszáradás legalább akkora probléma, mint a júliusi kánikulában.

vorosbegy.jpg

A madaraknak nem csak iváshoz, de a napi tisztálkodáshoz, fürdéshez is szükségük van a vízre -  figyelmeztet honlapján a Magyar Madártani Egyesület, amelynek szakemberei remek tanácsokkal szolgálnak ahhoz is, hogyan alakítsuk ki, hol helyezzük el az etetőt és az itatót.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr1214373183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása