jegesmackó blog

Tudjátok, hol van sztyeppe a közelben?

2018. szeptember 24. - maciblog

A XVII. és a XVIII. kerület határán, egészen pontosan Ferihegyen terül el a kelet-európai sztyeppék, puszták egyik utolsó fennmaradt, érintetlen területe. Ez a biológiai közösség körülbelül a Duna vonaláig terjed. És kinek jó ez? Hát az ürgéknek, amelyek védett állatok, eszmei értékük 250 ezer forint. 

urge.jpg

Így aztán komoly ürgementés folyik a repülőtér 1515 hektárnyi területén, ahol kiválóak az ürgék számra az életkörülmények, de azért vannak veszélyforrások is, mint például a repülőtér fölött portyázó ragadozó madarak. Ilyenkor, vagy ha éppen egy fejlesztés miatt veszélybe kerül néhány példány, átköltöztetik őket egy biztonságos nemzeti parkba. Most éppen Vecsés határában fogdostak össze csapdákkal ötven példányt, hogy jobb helyre vigyék a téli álomra készülődő állatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr9214258643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása