jegesmackó blog

Nem Bala, Buda!

2020. november 02. - maciblog

Buda lett a fővárosi Állatkert új kedvencének a neve, igaz, akár Budapestnek is hívhatnák, hiszen nemcsak a fél, az egész főváros rajong a három hete született orangutánbébiért.

jula_kolykevel_02_foto_toth_leticia_logo.jpeg

A Budapest nem szerepelt a lehetőségek között, a Buda viszont igen, és erre szavaztak a legtöbben.

Buda a legifjabb orángután az Állatkertben, de van egy féltestvére is, aki mindössze 10 nappal idősebb nála: Móric. Míg Buda anyukája Jula, addig Móricé Lia. Móric érkezéséről itt írtunk bővebben:

Ime, az első kép az Állatkert legújabb újszülöttjéről

Folytatódik a babyboom a budapesti Állatkertben: nemrég születtek fiókák a koronás darvaknál, a minap bővült a család a sörényes hangyászoknál, most pedig az orángutánoknál jött gyermekáldás. Az orángutánkölyök születése egybeesett az Állatkert 154. születésnapjával. A gondozók "szülinapi ajándékként" most meg is osztották az első képet a most még nem látogatható orangután kölyökről, aki a fotón anyukájával, Liával látható.

Az első kép forrása: zoobudapest.com / Tóth Leticia

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2916270218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása