jegesmackó blog

Különleges dolog történt az állatkertben

2018. november 04. - maciblog

Egy születésnap mindig rendkívüli, izgalmas és megható. Egyéves lett Arun, az állatkert kedvenc elefántja, és bár az igazi szülinap csak csütörtökön lesz, gondozói úgy döntöttek, hogy már ma megrendezik a bulit, kihasználják a hétvégét és a jó időt. 

arun.jpg

Itt a blogon három videóval köszöntjük az egyévest.

Arun tavaly november 8-án látta meg a napvilágot, és ennek a csodának - az állatkert kameráinak jóvoltából -  mindenki a részese lehetett. A filmen nem csak a borjú első tétova lépéseit láthatjuk, de azt is megfigyelhetjük, miként mutatta meg Angele, az anyaállat a 2013-ban született borjának, Ashának, hogy mi az, amit szabad és mi az, amit már nem a kistestvérrel.

 

Januárban kiderült, hogy Arun nem bánja, ha a mamája jégre viszi. Az elefántok télen a nap nagy részét a fűtött elefántházban töltik, olykor viszont kiengedik őket a levegőre. Ilyenkor pedig remek felvételeket lehetett készíteni a bolondozó Arunról. A kiselefánt önfeledten csúszkált a jégen, persze azért egy kis fülcirógatás az anyai ormánnyal jólesett közben. 

Arun sokkal mozgékonyabb, elevenebb kiselefánt, mint nővére, Asha volt. Idén áprilisban boldogan pancsolt és labdázott a medencében. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr5014351979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása