jegesmackó blog

Egymillió liter tengervíz pár trolimegállóra

2018. december 19. - maciblog

Hogy mit tanulnak a cápasuliban a cápák? Semmit. Mi tanulunk róluk! Én például elsősorban azt, milyen kecsesek, törékenyek, mennyire kell vigyázni rájuk, nehogy eltűnjenek. És ehhez nem kellett egzotikus utazást tennem, elég volt beugranom a pár napja megnyílt Cápasuliba Budapest szívében, a kedvenc állatkertemben. Ezek a fantasztikus, összesen egymillió liternyi tengervízzel feltöltött medencék a Holnemvolt Várban vannak.

És persze azért is suli a Cápasuli, mert fiatal példányokat, "kölyök" feketeúszójú szirtcápát, rozsdás dajkacápát, homokszínű dajkacápát és zebracápát látunk benne, de vannak itt ráják, denevérhalak, vitorlás csattogóhalak, és azt ígérik, hogy újabb cápák is érkeznek majd. Amikorra pedig ezek a fiatal példányok felnőnek, úgy 2020-2021 telére, elkészül az új otthonuk a most épülő Pannon Parkban, ahol a Pannon-tenger akváriumban egy kétmillió literesnél is nagyobb óriási medence várja majd az addigra már remélhetőleg minden gond nélkül kétméteressé cseperedő példányokat.

capa.png

Az egész fejlesztésről sokkal többet olvashattok itt, de minden szónál többet ér a valóság! Jönnek az ünnepek, a szabadnapok, a téli szünet, menjetek ki az állatkertbe, amely az év minden napján várja a látogatókat! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6514502064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása