jegesmackó blog

Egy törpe az új kedvenc az Állatkertben

2019. március 18. - maciblog

Ismét új állatkerti lakókkal találkozhatnak a látogatók, miután egyre többet mutatkozik a Pampakifutóban a két új jövevény, akik még hónapokkal ezelőtt egy tenyészprogram keretében érkeztek a budapesti Állatkertbe, ám eddig eléggé szégyenlősek voltak.

pudu02.PNG

De kik is az új lakók? Két déli pudu. Pudu - hát az meg mi? Törpeszarvas!

A Dél-Amerikának is a déli részén őshonos patás emlőst a Chilében, illetve Argentína egyes vidékein élő mapucse indiánok nevezték el pudu-nak, de a magyar törpeszarvas jelző is jól leírja a lényeget: ezek kis termetű, mindössze 12 kilós szarvasok, a hamek agancsa is ehhez mért, általában 6-7 centis.

A francia állatkertekből érkezett puduk a Pampakifutóban egy másik dél-amerikai fajjal, a sörényes hangyászokkal osztoznak. Az Állatkertben egyébként nem a puduk az egyedüli kistermetű szarvasfélék, hiszen találkozhatunk az Ázsiában őshonos muntyákszarvasokkal is.

A kép forrása: http://zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr5014699448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása