jegesmackó blog

Király(nő)i születésnap az állatkertben

2019. április 30. - maciblog

Kankai, a fővárosi állatkert nőstény ázsiai oroszlánja ünnepli ma 11. születésnapját. Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége 1994 óta tart fenn tenyészprogramot az állatkerti indiai oroszlánok szaporításának összehangolására. Ehhez a programhoz a Fővárosi Állat- és Növénykert 2010-ben csatlakozott. Kankai a franciaországi Mulhouse állatkertjében született, onnan került Budapestre. 

Az indiai oroszlánok (Panthera leo persica) eredetileg a mai Görögországtól India északi részéig terjedő hatalmas területen szinte mindenütt előfordultak. Éppen ezért ázsiai, illetve perzsa oroszlánoknak is nevezték őket. Az ember terjeszkedése, környezetet átalakító tevékenysége nyomán azonban szinte mindenhonnan eltűntek, komoly védelemre szorulnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3314794784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása