jegesmackó blog

Jön az elmúlt 150 év legnagyobb állatkerti attrakciója

2019. szeptember 08. - maciblog

Félidejéhez érekezett a budapesti Állatkert elmúlt 150 évének legjelentősebb beruházása, amely egészen új élményt kínál majd a látogatóknak. A munkálatokkal jól haladnak, és bár a tervezetthez képest néhány hónapos csúszással nyithat meg az új attrakció, a Pannon Park, megéri rá várni.

pp1.jpg

Az egykori Vidámpark helyén, 5 hektáros területen alakítják ki az új látványosságokat, az Állatkert részeként.

A területen jórészt állatkifutók kapnak majd helyet, valamint a hatalmas központi épület, a Biodóm. Ez egy négy kupolából álló fedett csarnok, melyben két kilométeres sétát tehetnek a látogatók.

pp2.jpg

A bemutató komplexum a 10-12 millió évvel ezelőtti Pannon-korszakot, a Kárpát medence ősvilágát idézi fel, és itt kap helyet Kelet-Európa legnagyobb, kétmillió literes tengervizes cápamedencéje is. A Pannon Park külső területeit parkok, sétányok, és az állatok kültéri szabadkifutói alkotják. Ide költöznek az elefántok is.

pp3.jpg

A Biodóm belső terében is lesznek parkrészek, sétányok és állattartó terek, mindez azonban fényáteresztő tető, afféle búra alatt kap majd helyet. Így ez a hatalmas tér igazi négy évszakos bemutatóhelyként szolgál majd. A Biodómban lakó állatok között lesznek kisebb emlősök, madarak, hüllők is.

pp4.jpg

A medencerészben a cápák mellett számos más tengeri állat is bemutatásra kerül majd az akvárium különböző medencéiben. Még manátuszok, vagyis tengeri tehenek is lesznek. A Pannon Park, és benne a Biodóm az állatkerti kiállítástechnika legkorszerűbb megoldásait fogja felvonultatni, ami biztosan egyedülálló élményt kínál.

pp6.jpg

Képek forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr8315051428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása