jegesmackó blog

Mézeskalács, alma, dió, mogyoró – megjött a Mikulás a gorillákhoz

2019. december 07. - maciblog

A Mikulás mindenhova eljutott december 6-án, természetesen az Állatkert ifjú lakóit sem hagyta ki. Ugyan a fehérszakállú nem ültette a térdére Indigót, a gorillakölyköt, hogy kifaggassa, jól viselkedett-e idén, de erre nem is volt szükség. 

1_33.jpg

A gondozók és az Állatkert látogatói is mind meg tudták ugyanis erősíteni a Mikulásnak, hogy kevés ilyen jó magaviseletű, játékos és kedves gorillakölyök van, mint Indigó. Szóval abszolút megérdemelte az ajándékokat, amit a Mikulástól kapott.

2_19.jpg

A gorilláknak persze nem ehetnek csokoládét, ezért az ínyencség, amit kaptak, almából, banánból, dióból, narancsból és földimogyoróból és csökkentett cukortartalmú mézeskalácsból készült. Az ajándékozásból nem maradtak ki az orangutánok sem, akik szintén finom falatokat és játékos textildarabokat kaptak a Mikulástól.

4_4.jpg

Az Állatkert látogatóinak is kedveskedik a Mikulás, hiszen aki vasárnapig egy régi, nem használt mobilt ad le újrahasznosításra, az 200 forintért léphet be az Állatkertbe. Az akció célja, hogy a telefonok újrahasznosításával csökkenjen az afrikai őserdőkben, főként a gorillák (csimpánzok és bonobók) élőhelyén folytatott bányászat.

3_14.jpg

Az 1., 2., és 3. kép forrása a zoobudapest.com, a 4. képé pedig az Állatkerti Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr1015342458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása