jegesmackó blog

A szurikáták már kibontották a karácsonyi ajándékukat

2019. december 17. - maciblog

A szurikáták amúgy sem búskomor, mogorva állatok, hanem mindig eleven, izgő-mozgó, játékos kis szőrgombócok. De az alapvetően vidám természetű szurikátáknak különösen jó napjuk volt, hiszen már jóval karácsony előtt megkapták az ajándékukat.

1_35.jpg

Az óbudai Aquincum Általános Iskola 6.a osztályának tanulói ugyanis elhatározták:

nem egymást ajándékozzák meg idén, hanem valamelyik állatkerti állatot lepik meg.

Csakhogy az állatkerti állatokat nem is olyan könnyű megajándékozni, hiszen szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelnie annak a tárgynak (vagy takarmánynak), amely bekerülhet egy-egy kifutóba. Így hosszú egyeztetés előzte meg, melyik állatnak mit is vegyenek a gyerekek.

2_21.jpg

Állati játékokra valóban nagy szükség van az Állatkertben, de ezek az eszközök  – éppen kiváló minőségük és speciális anyaguk és kialakításuk miatt - meglehetőségen drágák. Végül a szurikáták lettek a szerencsés kiválasztottak, akik játékos etető eszközöket, úgynevezett kongokat kaptak a gyerekektől.

angele_elefant.jpg

Az akció remekül sikerült, és hogy ne csak a szurikátáknak jusson ajándék, az összegyűjtött pénz fennmaradt részét a kis elefánt javára ajánlották fel. Az Állatkerti Alapítvány az összeg kiegészítésére közösségi gyűjtést hirdetett, az állatoknak szánt új eszközök, elsősorban Arun új labdájának megvételére, további részletek, adományozás itt.

Képek forrása: Állatkerti Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr9215356802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása