jegesmackó blog

Miért ne lehetne saját lajhárbébid?

2019. december 22. - maciblog

Ki mondta, hogy nem lehet neked is saját lajhárbébid? Ha valamikor lehet, akkor most! Elmúlt három hetes, és most már örökbe fogadható a budapesti Állatkert legújabb lakója.

4_5.jpg

A lajhárbébi a nemrég lezajlott közösségi névadón - ahol több mint htezer szavazat érkezett - a Kuglóf nevet kapta, úgyhogy az Állatkert örökbefogadó Alapítványának honlapján már így, Kuglófként találod.

3_15.jpg

A süteményekkel kapcsolatos nevek az Állatkertben született vendégízületesek (a hangyászok, a lajhárok és az övesállatok, azaz tatuk tartoznak ebbe a csoportba) körében immár hagyományosnak számítanak.

5.jpg

Aki rendszeresen nyomon követi Állatkertünk híreit, emlékezhet arra, hogy az első budapesti sörényes hangyász kölyök a Bejgli, a második pedig a Flódni nevet kapta, az első itt született matakót pedig Briósnak nevezték el.

Képek forrása: zoobudapest.com és Állatkerti Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr815362690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása