jegesmackó blog

Harminc deka sün! Maradhat?

2020. október 28. - maciblog
Veszélyes időszak ez a mostani a sünöknek, erre hívja fel közösségi oldalán a figyelmet a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ha ugyanis egy sün súlya novemberre nem éri el a 300 grammot, kevés esélye marad, hogy átvészelje a telet.
sun-106gramm.png
A nagyobbacska állatoknak azonban nem kell segítség, sőt, a vesztét is okozhatjuk azzal, ha feleslegesen fogjuk be, szakítjuk ki a természetes élőhelyéről. Tapasztalatból mondják ezt az állatkerti szakemberek, hiszen az állatkert vadállatmentő központjában rendszeresen foglalkoznak sünökkel is.
sunok-osszehasonlitas.png
Bizony, gyakran előfordul, hogy amikor a "mentett" példányt beviszik és kifaggatját a lelkes állatbarátot a sün megtalálásának körülményeiről, kiderül: semmi szükség nem volt a mentésre. Aki bizonytalan, annak jó fogódzót jelenthet ez a cikk, amelyben az állatkert szakemberei összefoglalják a tudnivalókat:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az Állatkert állatmentő központjáról, a Sünispotályról már írtunk itt a bologon, érdemes megismerkedni az ott folyó munkával: 

Sünispotály, ahol madarak gyógyulnak? Hogy is van ez?

Nemrég pedig arról szóltak a hírek, hogy elárvult gyöngybagoly fiókákat engedtek szabadon ugyaninnen, miután már eléggé megnőttek ahhoz, hogy önállóan boldoguljanak. Várjunk csak! Mi az a Sünispotály, és miért madarakat gyógyítanak ott, miért nem süniket? Vannak válaszaink, menjünk sorba! A Sünispotály a mentett állatok nyáron megnyílt új bemutatóközpontja a Holnemvolt Várban a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Fotók forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2916261976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása