jegesmackó blog

Rendhagyó szülői értekezlet lesz az Állatkertben

2020. május 11. - maciblog

Évente kétszer tartanak nevelőszülői értekezletet a budapesti Állatkertben: nyár elején és ősszel. Idén a szokásos, egész napos májusi rendezvény terveit felülírta a járványhelyzet, ami miatt az Állatkert is bezárt.

20200505_2.jpg

A hagyományos szülői nem marad el, csak éppen digitális formában tartja meg az Állatkert örökbefogadó alapítványa: a virtuális találkozót május 17-én 10-16 óra között rendezik meg az alapítvány Facebook-oldalán.

A lényeg azonban nem változik: a szülői értekezletet az állatkerti állatok örökbefogadóinak, tiszteletbeli nevelőszülőinek tartják: azoknak, akik jelképesen örökbefogadják az Állatkert egy-egy lakóját.

4_5.jpg

Ezúttal, ha nem is bonyolíthatják le teljesen a szokásos programot, a nevelőszülők a Facebook-eseményen találkozhatnak örökbefogadott állataik gondozóival, akik beszámolnak arról, hogyan is telnek védenceik napjai.

Évente egyébként több ezer állatot fogadnak örökbe - persze csak szimbolikusan. Játékos adománygyűjtési formaként az Állatkerti Alapítvány egyik legsikeresebb programja az örökbeadás. 

Oroszlán Szonja színésznőnek például három örökbefogadott oroszlánja is van: Basil, Kankai és Shakira. Nagyon hiányoznak neki, és már alig várja, hogy élőben is újra láthassa őket:

Képek forrása: Állatkerti Alapítvány, a videó forrása: https://zoobudapest.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr1515681552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása