jegesmackó blog

Az Állatkert nem alszik téli álmot, tele van látnivalóval

2017. december 08. - maciblog

Sokan nem szeretnek kimozdulni télen a jól fűtött lakásból, mert hideg van. Az Állatkertről is vannak, akik azt gondolják, hogy kizárólag szabadtéri programnak ideális, hűvösebb időben, netán hóesésben nem jó választás. Nagyobbat nem is tévedhetnének!

20170807_141203_1.jpg

Egyrészt a budapesti Állatkert télen is minden nap nyitva tart és egy-két apróságtól eltekintve a nyári hónapokhoz képest változatlan programot kínál, másrészt a területén összesen 18 fűtött állatház található, ahol akkor is kellemes, akár kifejezetten trópusi klíma jellemző, amikor kint a leghidegebb szelek fújnak.

1_19.jpg

A kert területén bemutatott mintegy ezer állatfaj közül csak elenyészően kevés azok száma, amelyek a téli hónapokban nem láthatóak. Ilyenek például a prérikutyák, amelyek föld alatti üregekbe húzódnak vissza ilyenkor, vagy a trópusi lepkék, amelyek bemutatója kifejezetten a nyári időszakra jellemző szezonális látványosság.

20170807_150320.jpg

A fűtött állatházakban is annyi a látnivaló, hogy azok egy egész napra való érdekességet is bőven kínálnak. Az egyik ilyen létesítmény a Pálmaház, a másik a Szavanna-ház istállókomplexuma. Még ennél is nagyobb a négyszintes, 16 kisebb-nagyobb térségből álló Varázshegy, amelyben száznál is több állatfajt láthatunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2213459883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása