jegesmackó blog

Évi háromezer állatot adnak örökbe, mégem ürül ki az Állatkert

2017. október 03. - maciblog

Naponta körülbelül nyolc, vagyis évente csaknem háromezer állatot fogadnak örökbe a budapesti állatkertből. Hogy a park nem ürül ki, annak nem csak az az oka, hogy egy-egy állatatot többen, és többször is örökbe fogadhatnak, hanem természetesen az, hogy mindez csupán szimbolikus: az idén 25. születésnapját ünneplő Állatkerti Alapítványnak az örökbeadás az egyik legsikeresebb programja, ami valójában egy játékos adománygyűjtési forma.

A zsiráfok, fókák, kenguruk, tigrisek, jegesmedvék és felsorolni is nehéz, hogy mennyi más állat nevelőszülői ha már haza nem vihetik az állatokat - képzeljük csak el, hogy festene egy újpesti panel konyhájában Skippy a pápaszemes pingvin, vagy éppen egy tihanyi családi ház kertjében Asha az ázsiai elfánt -, legalább sűrűn meglátogatják őket. Az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóján pedig nem csak kedvencükkel, hanem a többi "szülővel" is találkozhatnak, a gondozóktól pedig a szülői értekezleten megtudhatják, mi történt az elmúlt fél évben az örökbefogadott állatukkal. 

1_2.JPG

A fenti kép most hétvégén, a nevelőszülők találkozóján készült: Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója mellett három híres nevelőszülő áll: Szász-Kovács Emese tőrvívó olimpiai bajnok, aki Mázli, a nagymara örökbefogadója, Gálvölgyi János színművész, aki Auróra, a kispanda tiszteletbeli nevelőszülője és Németh Kristóf színművész, a Fórum Színház igazgatója, aki pedig a szibériai tigrispárt, Nívát és Norbit fogadta örökbe.

Itt a blogon is írtunk róla, hogy egyébként augusztusban az alapítvány örökbefogadási toplistáján az első helyre ugrott Basil, az ázsiai oroszlán. Őt csaknem kétszer annyian fogadták örökbe a nyár utolsó hónapjában, mint az ezüstérmet Nivát, a szibériai tigrist.  A bronzérmet Asha, az ázsiai elefánt érdemelte ki. De remekül hajrázott Lujza, a lajhár is, hiszen a harmadik legnépszerűbb állatnak bizonyult Ashával holtversenyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2612925445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása