jegesmackó blog

Mínuszok, hóesés? Meg se kottyan!

2017. november 28. - maciblog

Winter is coming... Most már tényleg itt a tél: didergős hideg van, fúj a metsző szél. Vagyis olyan idő van, hogy anyáink intelme - "sapka, sál!" - egyre bölcsebb tanácsnak tűnik.

a1.jpg

Kevés állat van elemében olyankor, amikor nappal is alig van 2-3 fok, éjszaka pedig garantáltan ugyanennyi van mínuszban, ráadásul bármikor eshet a hó. Na, a jegesmackó ilyen állat.

a2.jpg

Belij és Szerij, az Állatkert két sztárja ilyenkor is ugyanúgy heverészik a medencéje partján, mintha csak egy forró nyári nap lenne valahol Floridában. Ilyen bundával mondjuk mi sem aggódnánk egy percig sem a tél miatt.

a3.jpg

A jegesmedvék bundája egyébként olyan jól szigetel, hogy az állat gyakorlatilag nem veszít hőt az orrának felületét leszámítva - hőkamerával majdnem észrevehetetlen eredeti élőhelyén, a fehér, jeges tájban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7113401765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása