jegesmackó blog

Hangversenyt adtak az állatkerti fókák

2017. december 05. - maciblog

Ahogy Belij és Szerij, a fővárosi állatkert jegesmaci sztárpárja, úgy az oroszlánfókák sem ijednek meg egy kis hidegtől, és december elején ugyanúgy lubickolnak a kültéri medencében, mintha csak nyár lenne.

jegeskep.jpg

Nem csak a habokat szelik szinte légiesen a 150-170 kilós állatok, hanem énekelnek is. De nem holmi dudorászás vagy félhangos éneklés ez, mint amit mi csinálunk otthon, a fürdőkádban.

Komplett hangversenyt adnak elő a fókák - legutóbb éppen egy ilyen fóka-fellépés közepébe csöppentünk. Gyorsan kamerát ragadtunk, a "művészek" pedig ezt cseppet sem bánták, hiszen amúgy is szeretnek szerepelni.

Az Állatkert egyik legkedveltebb programja nem véletlenül a "fóka-móka". A fókák ilyenkor nem cirkuszi bemutatót tartanak, hanem tornagyakorlatként hajtanak végre látványos feladatokat. Jutalmuk hering, makréla és tintahal.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7713441365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása