jegesmackó blog

Nevet kapott az Állatkert kis gorillakölyke

2018. március 30. - maciblog

Három hónapos korára nevet kapott a budapesti Állatkert tavaly december 23-án született gorillakölyke. A nagyközönség internetes szavazáson választhatta ki a csöppség nevét, és a legtöbben az Indigo névre voksoltak.

gorilla.jpg

N’yaoundának, az anyaállatnak ő a második kölyke, és sorrendben az ötödik olyan kisgorilla, aki az Állatkertben született. A kisfiú tehát Indigo néven kerül be a nemzetközi gorilla törzskönyvbe.

A név az indigófestékre, annak színére, illetve az előállításának alapjául szolgáló növényre utaló elnevezés, de névként is szokás használni.

gorilla2.JPG

A gorillákat az Emberszabású Majmok naponta 12-16 óra között lehet látni. Az állatok érdekében be kell tartani néhány szabályt: tilos a vakuval történő fotózás, az üvegen való dörömbölés, és a nézőtéri hangoskodás.

Fotók: www.zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2513790610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása