jegesmackó blog

Karnyújtásnyira több száz színpomás pillangó

2018. június 01. - maciblog

Bár a legtöbben nem szeretik a rovarokat, a színpompás trópusi lepkékért nem lehet nem rajongani. Május végén újra megnyílt a budapesti Állatkertben a Pálmaház mögötti területen az egyik legkedveltebb időszakos látványosság, a Lepkeház, ahol egészen közelről megcsodálhatók a pillangók.

1_11.jpg

A Lepkekertben 260 négyzetméteren 1200 köbméternyi légterében repkedő lepkék itt teljesen szabadon mozognak: se üvegfal, se háló nem gátolja a lepkéket, ahogy a látogatókat sem abban, hogy gyönyörködjenek bennük. És van is miben: a Lepkekertben csaknem két tucat trópusi pillangó több száz egyede látható.

lepke06_foto_bagosi_zoltan.JPG

Csupa egzotikus, színpompás, hatalmas példány - Közép- és Dél-Amerikában őshonosak. Sárga, piros, narancsszínű hatalmas szárnyukkal ide-oda repkednek, és az is előfordul, hogy a vállunkra, fejünkre szállnak. Persze még ilyenkor is tilos kézzel hozzájuk érni!

A második kép forrása: zoodudapest.com/Bagosi Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7914017606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása