jegesmackó blog

Alaposan meglepődtek a lellei "szülőszobában"

2018. augusztus 08. - maciblog

Zebraöszvér született a Magyar Nemzeti Cirkuszban. Ifj. Richter József igazgató az InfoRádióban arról számolt be, hogy munkatársai zebracsikót vártak, ám meglepetésükre nem csíkos, hanem foltos állat született.

A tettes Levente, a cirkusz barna foltos szamárcsődöre, aki szerelembe esett Kenyával a zebrakancával. 

A zebraöszvér jól van és hamarosan a közönség is láthatja, sőt, a névadásban is segíthet. 

zebra_oszver.jpg

(Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz)

A természetben elképzelhetetlen a zebra és a szamár násza, a ló és szamár pároztatásából származó, rendkívüli teherbírású állat, az öszvér azonban jól ismert haszonállat. Bár a ló és a szamár sem szaporodik természetes körülmények között, de a megfigyelések szerint, ha csikókoruk óta együtt nevelkednek, könnyen létrejöhet a frigy. 

A Balatonlellén, a cirkuszban született zebraöszvér mindkét szülőre egyformán hasonlít, apjához mérten barna foltos, a lábán azonban halvány csíkok is derengenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr1214169631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása