jegesmackó blog

Állkapocstöréssel műtötték a budapesti Állatkert kis zsiráfját

2018. szeptember 02. - maciblog

Már jól van Sauda, a budapesti Állatkert másfél éves kis zsiráfja, pedig néhány hete komoly műtétet kellett rajta végezni. A fiatal állat - a zsiráfcsapaton belüli nézeteltérés folyományaként - kétoldali állkapocstörést szenvedett.

20180107_111928_jpg.jpg

A beavatkozást sürgősen el kellett végezni, hiszen az állat így enni sem tudott. Egy ekkora állatnál persze már az altatás is rendkívül összetett feladat, nemcsak a csontsebészeti beavatkozás, amivel helyrehozták az állkapcsát.

A műtét szerencsére jól sikerült, Sauda az ébresztés után hamar lábra is állt, és a rá következő napokban már egyre nagyobb kedvvel táplálkozott is.

A műtétről az Állatkert videót is forgatott, ebben dr. Sós Endre vezető állatorvos magyarázza el, mi történik. Emellett a kisfilm betekintést is enged az állatkerti kulisszák mögött zajló szakmai munkába.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6814218189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása