jegesmackó blog

Robbant a cukiságbomba, szenzációs lakó érkezett

2018. november 09. - maciblog
 Aranyhasú mangábé született október 22-én kedvenc állatkertünkben. A hír az állatkertek életében ritkaságnak számít, ugyanakkor a fővárosi állatkertben azonban ennek a fajnak a tartása és a szaporítása is több évtizedes múltra tekint vissza. A kölyköt már a nagyközönség is láthatja a Madagaszkár-házban. 

Az aranyhasú mangábé (Cercocebus chrysogaster) az óvilági majmok, ezen belül a cerkóffélék közé tartozó faj, amely Nyugat-Afrikában, a Kongó-medence sűrű erdőségeiben őshonos. Mivel élőhelyük a kutatók számára nehezen hozzáférhető, valamint rejtett életmódot folytatnak, nincs információ a vadonbeli állomány pontos nagyságáról. Csak az vehető bizonyosra, hogy a faj egyedszáma csökkenőben van. A Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) által kidolgozott, a veszélyeztetettség mértékét kifejező kategóriarendszerében a faj az adathiányos besorolást kapta. 
Az új jövevényről itt olvashattok bővebben, de azért az az igazi, ha személyesen csodáljátok meg, amíg még tartanak ezek a pazar enyhe őszi hétvégék!
mangabe03.PNG

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr714353811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása