jegesmackó blog

Tragédia, gyász az állatkertben

2018. november 24. - maciblog

Legyűrte Ashát a legrettegettebb elefántbetegség. Az alattomos kór az esetek háromnegyedében halálos, Ashát sajnos a leggondosabb kezelés sem tudta megmenteni - írja honlapján az állatkert. 

A 2013-ban Budapesten született ifjú elefánthölgy a mostani kiselefánt, Arun nővére. Ashán csütörtöktől kezdve tapasztalták az aggasztó tüneteket, általános bágyadtságot, az állat nehezen mozgott, ízületi érintettség volt tapasztalható. Megváltozott a viselkedése, kevesebbet kommunikált a környezetével, és a gondozókkal sem működött együtt. Pénteken már enni sem akart, délutánra pedig hasi ödéma is kialakult. 

A tünetek alapján a szakemberek számára egyértelműnek tűnik, hogy az elefántokra jellemző herpeszvírusos megbetegedés támadta meg Asha szervezetét. Ez mind a vadonban, mind az állatkertekben élő az ázsiai elefántok esetében előforduló, jellegzetesnek számító, és alattomos, rettegett betegség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr9714390856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása