jegesmackó blog

Flamingócsorda foglalta el a lovardát

2019. január 02. - maciblog

Ki látott már ilyet: flamingók "szállták meg" a fővárosi Állatkertben a Holnemvolt Vár lovardáját. Itt a blogon is írtunk róla, hogy a tavalyi év az Állatkert több lakójánál is gyermekáldást hozott. A rózsás flamingóknál is jelentősen bővült a kolóniaegyszerre több, mint két tucat kis flamingó kelt ki, és cseperedett fel.

flamingo01.png

A már csaknem felnőtt méretű fiókákkal együtt azonban a flamingócsapat egyedszáma akkorára nőtt, hogy gondozóik jobbnak látták, ha ezen a télen nem a szokásos, kültéri kifutójukhoz kapcsolódó belső férőhelyükön teleltetik őket, hanem a Holnemvolt Vár fedett lovardájában, a Nyíhangárban töltik a téli hónapokat.

flamingo02.png

Ezért tavaszig a nagyközönség a Nyíhangárban láthatja őket.Ma már nem látszik, de a flamingófókákat kis korukban azért is volt könnyű megkülönböztetni a "felnőttektől", mert más volt a színük: a kis fiókák testét kezdetben még szürke, pihés tollazat fedte, mostanra már ők is "felnőtt színűek". Ilyenek voltak kicsiként:

rozsas_flamingo17_foto_bagosi_zoltan.JPG

Képek forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr8214528780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása