jegesmackó blog

Szürke gombóc, amiből peckes rózsaszín előkelőség lesz

2018. július 14. - maciblog

Gyerekzsivajtól hangos a budapesti Állatkert, és itt most nem az önfeledten szórakozó kis látogatókra gondolunk, hanem a lakókra.

Az elmúlt időszakban nem volt hiány gyermekáldásból a kertben: megszületett Arun, az ázsiai elefántborjú, cseperedik Indigó, a gorillakölyök, mindenki láthatja már a matakóbébit, és Flódnit, a kis sörényes hangyászt.

rozsas_flamingo17_foto_bagosi_zoltan.JPG

És ha ez még mind nem lenne elég, hát a rózsás flamingóknál is jelentősen bővült a kolónia: egyszerre több, mint két tucat kis flamingó kelt ki, ezzel pedig a budapesti Állatkert flamingó-állománya elérte a 139 egyedet.

3_7.jpg

A kicsiken jól megfigyelhető, mennyire mások, mint a felnőttek. Rózsaszín tollazatuk ugyanis csak idővel alakul ki, a fiókák testét még szürke, pihés tollazat fedi, lábuk is tömzsi, és a csőrük sem görbül.

1_16.jpg

A rózsás flamingók a nevüket is adó, jellegzetes színüket a a táplálékként fogyasztott apró rákokban megtalálható, a karotinhoz hasonló színezőanyagtól kapják.

Az első két kép forrása: Bagosi Zoltán / zoobudapest.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3714113393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása