jegesmackó blog

Tévhit, hogy télen nem érdekes az Állatkert

2019. január 13. - maciblog

Sokan vannak, akik télen ki sem mozdulnak a jól fűtött lakásból, hiszen kint hideg van, barátságtalan az idő, meg nincs is semmi programlehetőség. Az Állatkertről is biztos azt gondolják, hogy csak a másik három évszakban, szabadtéri programnak ideális, hűvös időben, netán hóesésben nem. Mekkora tévedés!

havas02.PNG

Aki mostanában keresi fel az Állatkertet, varázslatos szépségű téli tájjal találkozhat. Ennek sok állat is örül, örömmel hancúroznak a friss hóban. És nem csak a jegesmedve, a rozsomák, vagy éppen a szibériai tigris, akik hozzászoktak a télhez.

havas09.PNG

A kert területén több mint két tucat fűtött állatház található, mint például a Pálmaház, a Szavanna-istálló, vagy épp a Nagysziklában kialakított Varázshegy. Ráadásul a Pálmaház össze van kötve az Akváriummal, a Varázshegy pedig az emberszabású majmok házával, így fagyoskodás nélkül lehet átmenni egyikből a másikba.

oriasok3.jpg

A kert területén bemutatott mintegy ezer állatfaj közül csak elenyészően kevés azok száma, amelyek a téli hónapokban nem láthatóak. A fűtött állatházakban is annyi a látnivaló, hogy azok egy egész napra való érdekességet is bőven kínálnak.

Az első két kép forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr4414560264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása